Vrijheer van Eslaan

VvE Vrijheer van Eslaan 61-499, lokaal bekend als de “Sterflat”, is een van de meest in het oog springende gebouwen van Papendrecht. De 10 etages tellende stervormige galerijflat is een voorbeeld van gestapeld bouwen uit de jaren 60/70 van de 20e eeuw.

Na de constatering van betonrot in verschillende betonnen onderdelen van het complex heeft de Winter VvE groep de VvE mogen begeleiden bij het duurzaam herstellen van de betonbewapening in de galerijvloeren. De oorspronkelijke bewapening is aangevuld met koolstof versterkte bewapeningsstaven en daarna opnieuw voorzien van een afwerkvloer en coating.

Momenteel wordt er gewerkt aan het vervangen van de galerijhekwerken en het vervangen van de balkons en de betonnen gevelelementen. In 2022 / 2023 worden al deze elementen weer zodanig aangepakt dat het gebouw veilig de toekomst tegemoet kan zien.

Daarnaast is de VvE in samenwerking met een projectontwikkelaar bezig om realisatie van een nieuwe woontoren naast het complex mogelijk te maken. De voordelen die dit oplevert worden geïnvesteerd in het verder verduurzamen van het bestaande gebouw.